Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на  ще получи

...
Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на  ще получи
Коментари Харесай

Борисов: Благодарение на Евросъюза получаваме 750 хиляди дози от ваксината на Pfizer

„ Над 750 000 спомагателни дози от имунизацията на  ще получи България, с помощта на европейската взаимност “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на изключителното държавно съвещание. Премиерът акцентира, че спомагателните количества ще дойдат още през сегашния и идния месец, с цел да може да завърши процесът по имунизацията у нас.
„ Изказвам признателност към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която всекидневно и с големи старания работи за целия Европейски съюз “, подчертава министър-председателят и акцентира основната роля, която ръководителят на Европейска комисия има за обезпечаване на ваксини за всички европейски жители. Определените за България спомагателни над 750 000 ваксини на Pfizer са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които през вчерашния ден заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на Pfizer за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще доближи 250 милиона.
 Ново: Ваксината на Pfizer понижава приема на възрастни хора в болница със 75% Ново: Ваксината на Pfizer понижава приема на възрастни хора в болница със 75%
Ваксината на Pfizer може да понижи приема на пациенти с Covid в болница с три четвърти, откри ново изследване на NHS. Възрастните, по...
Министър-председателят Борисов бе безапелационен, че обезпечените спомагателни количества на равнище Европейски Съюз, които се разпределят на правилото на глава от популацията за всички страни членки, са неоспорим триумф в общите дейности на Европа против пандемията и следващото доказателство за солидарността в общността. Премиерът Борисов напомни също, че в идващите два месеца България ще може да разчита и на към този момент контрактуваните 2,7 милиона дози от имунизацията на Pfizer, което подсигурява, че имунизацията ще върви с цялостна мощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР